Ebru Şallı’nın Eşi Uğur Akkuş’a ‘Dolandırıcılık’ Davası: Çift Sessizliğini Koruyor
Ünlü model Ebru Şallı’nın eşi ve işadamı Uğur Akkuş’un sahibi olduğu şirketin adı, dolandırıcılık iddialarıyla yeniden gündeme geldi. İki kişinin kripto para ticareti vaadiyle 500 bin dolar dolandırıldığı iddia edildi.
Geçtiğimiz aylarda Kuveytli iş adamlarını 30 milyon dolar dolandırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Akkuş serbest bırakıldı.
İş adamı Uğur Akkuş’un adı sık sık dolandırıcılık iddialarıyla gündeme geliyor. Aralarında işadamı Uğur Akkuş’un da bulunduğu 4 sanık hakkında, iki kişinin kripto para ticareti vaadiyle 500 bin dolar dolandırıldığı gerekçesiyle “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 4 yıldan 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müştekiler Ömer A. ve ortak şirketleri bulunan Anvar M’nin dış ticaret işiyle uğraştıkları belirtildi.
İddianamede, müştekilerin şirketleri için 500 bin dolara kripto para satın almak istedikleri, kurul karşılığında aracılık yapan sanık Abdullah Alkreish ile iletişime geçtikleri ve bu sanığın müştekileri tanıttığı belirtildi. sanık Uğur Akkuş’a, 30 Mayıs’ta ise Akkuş Şişli’deki bir eve gitti. Şikayetçilerle alışveriş merkezindeki ofisinde görüştüğü belirtildi.
İddianamede, sanık Akkuş ile müştekilerin 500 bin dolar karşılığında kripto para satın almak konusunda anlaştıkları, Akkuş’un 2 bin 500 dolar tutarındaki kripto parayı ilk olarak müşteki Anvar M.’nin hesabına aktardığı kaydedildi. güveni sağlamak için. Sanık Akkuş, kripto para akışının sürdürülmesinden sorumluydu. İddianamede, güvenliğin sağlanması amacıyla paranın tamamının kendi hesabına yatırılması gerektiğini söylediği ve müştekileri ikna ettiği belirtilirken, müştekilerin 497 bin 500 doları Akkuş’a elden teslim ettiği belirtildi.
İddianamede, Akkuş’un müştekilere “Parayı bankaya yatırdıktan sonra geleceğim” diyerek işyerinden ayrıldığı, müştekilerin saatlerce orada bekledikleri ancak kimse gelmeyince şüphelenerek kripto paranın ortaya çıktığı belirtildi. hesaplarına para yatırılmadığı için dolandırıldıkları gerekçesiyle şikayetçi oldular.
İddianamede, sanık Akkuş’un, yardımcıları Ercan Eşkin ve Feyza Betül Köksal’a müştekilerden aldıkları parayı verip bankaya teslim etmelerini söylediği, sanıkların herhangi bir ibrazda bulunmayarak haksız menfaat elde ettiği belirtildi. kripto para transferi.
İddianamede, sanıklar Uğur Akkuş, Abdullah Alkreish, Ercan Eşkin ve Feyza Betül Köksal’a “tacir veya şirket yöneticisi olan veya adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında nitelikli dolandırıcılık” suçundan 4’er yıl 6 aydan 15’er yıla kadar hapis cezası verildi. Şirketin”. Hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.
İddianamenin İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından sanık Abdullah Alkreish’in avukatı, müvekkilinin oturma izinleri iptal edilen ailesinin geri gönderme merkezinde bulunduğunu ve sınır dışı edilebileceklerini talep eden bir dilekçe verdi. Adli kontrol tedbiri “çıkış yasağı” şeklinde uygulanmalıdır.
Ne oldu?
İş adamı Uğur Akkuş, geçtiğimiz aylarda Kuveytli iş adamlarını 30 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Akkuş’un, Çeşme’de helikopterle bir arsa gösterip, Kuveyt Yetimler Vakfı adına çalışan Kuveyt merkezli bir şirkete hayali olarak sattığı gerekçesiyle yargılandığı ortaya çıktı. Akkuş, dolandırıcılık şüphesiyle İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı. Savcılıktaki işlemleri tamamlanan Akkuş, müşteki Ö.A.’nın ardından serbest bırakıldı. zararı tazmin edildi ve şikayetini geri çekti.