Teknoloji

Aile içi tartışmayı ayırmak isteyen adam, akrabası tarafından ısırıldı.

ABD’de 52 yaşındaki bir adam, bir aile toplantısı sırasında bir akrabası tarafından ısırıldıktan sonra et yiyen bakteriyel bir enfeksiyon geliştirdi.

Riverview, Florida’dan Donnie Adams , sol uyluğunda küçük bir şişlik ve ağrı fark etti. Tampa Bay Times’ın bildirdiğine göre, bunun muhtemelen birkaç gün önce aile üyeleri arasındaki bir kavgayı ayırmaya çalıştığı zamanla ilgili olduğunu düşündü. 14 Şubat’ta tedavi için acil servise gitti, tetanoz aşısı ve antibiyotik oldu.

Ancak üç gün sonra çok daha önemli bir durumda hastaneye döndü. Zar zor yürüyebiliyordu, Adams’ın diziyle kasık ortası arasındaki bacağındaki etin çoğu çürüyordu.

Adams, deriyi, yağı ve kası çok kısa sürede yok edebilen bir enfeksiyon dedi. Nekrotizan fasiit teşhisi kondu ve hızla acil ameliyata alındı. Genel olarak ” et yeme hastalığı ” olarak adlandırılan bu önemli durum derideki bir yırtık yoluyla vücuda girebilmektedir. Hızlı tedavi, ölü dokuyu kesmek ve antibiyotik uygulamak, potansiyel olarak ölümcül hastalığı tedavi etmenin anahtarıdır.

Ameliyat sırasında, Adams’ın tıp grubu kalçasındaki etin yaklaşık yüzde 70’ini ve ardından bir takip prosedürü sırasında biraz daha fazlasını kesmek zorunda kaldı. Bu durum oldukça sert görünse de çok daha kötü olabilirdi.

Tampa Bay Times ile yaptığı bir röportajda Adams, “ İkinci ziyaretimizin ertesi gününe kadar bekleseydim, bacağımı kaybetme ihtimalim vardı.” söz konusu.

Nekrotizan fasiit nedir?

Nekrotizan fasiite, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre, en yaygın olarak Küme A Streptokok olmak üzere çeşitli bakteri suşları neden olur. Adams enfeksiyonunun doğrudan ısırıktan alınan bakterilerle mi yayıldığı yoksa daha sonra mı bulaştığı bilinmiyor. Genel olarak hastalık vücuda kesikler, sıyrıklar ve diğer yaralar yoluyla girer ve kişiden kişiye yayılması nadirdir.

Adams, sakatlığına rağmen iyileşti ve tekrar normal şekilde yürüyebiliyor. Tampa Bay Times’a olaya karışan aile üyelerinin “üzgün” olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu