Haber

Alman demiryollarında 20 saatlik uyarı grevi

Almanya’da demiryolu trafiği Çarşamba akşamı duracak. Alman Makinistler Sendikası’nın (GDL) çağrısı üzerine Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn (DB) çalışanları, Çarşamba günü saat 22.00’den Perşembe günü saat 18.00’e kadar 20 saat grev yapacak.

Sendika, çalışanların aylık maaşlarına 555 avroluk artışın yanı sıra 3 bin avroya kadar enflasyon tazminatı ikramiyesi talep ediyor. Dünya Bankası, açılış müzakerelerinde yüzde 11’lik bir artış ve 2.850 avroya kadar enflasyon telafisi ikramiyesi teklif etmişti.

Vardiyalı çalışanların çalışma saatlerinin 38 saatten 35 saate düşürülmesi talebi de müzakereleri engelleyen noktalardan biri. GDL bu taleplerden taviz verebileceklerinin sinyalini vermiş olsa da DB çalışma saatlerini azaltmanın mümkün olmadığını savunuyor.

Geçtiğimiz perşembe günü toplu sözleşme görüşmelerine başlayan DB ve GDL temsilcileri, saatlerce süren toplantının ardından 16 Kasım’da ikinci tür müzakerelerin yapılması planlandı.

DB İnsan Kaynakları Müdürü Martin Seiler grev kararına tepki göstererek, bu kararın tren yolcularına yönelik bir ceza olduğunu belirtti. “Sendikanın anlaşmaları hiçe sayarak sorumsuz davrandığını” savunan Seiler, “Bu grev tamamen gereksizdir” dedi. (DW Türkçe)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu