Haber

Almanya’da makinistler dördüncü kez greve gidiyor

Almanya’daki makinistleri temsil eden GDL sendikası, Deutsche Bahn (DB) ile ücretler ve çalışma saatleri konusunda anlaşmaya varılamaması üzerine bu hafta dördüncü kez greve gitme kararı aldı. Sendika 22 Ocak Pazartesi günü iş bırakmanın Çarşamba gününden önümüzdeki Pazartesi gününe kadar süreceğini duyurdu.

Reuters’in haberine göre, DB’nin sunduğu yeni tarifeyi reddeden sendika, taleplerinin kabul edilmesi talebiyle 24 Ocak Çarşamba günü yerel saatle 02.00’den 29 Ocak Pazartesi günü yerel saatle 18.00’e kadar grev çağrısı yaptı. . Yük treni makinistlerine 23 Ocak Salı günü yerel saatle 18.00’den itibaren iş bırakma işleminin başlaması yönünde çağrı yapıldı.

ŞİRKET VE SENDİKADAN KARŞILIKLI SUÇLAMALAR

Sendika Başkanı Claus Weselsky yaptığı açıklamada, “Üçüncü ve sözde iyileştirilmiş teklifiyle Deutsche Bahn AG, herhangi bir anlaşmaya varma niyeti belirtisi olmaksızın eski reddetme ve yüzleşme yolunu izlediğini bir kez daha gösterdi.” dedi. . Şirketten yapılan açıklamada, ‘Deutsche Bahn’ın tavizlere bel bağladığı, GDL sendikasının ise çatışmayı aşırı derecede tırmandırdığı’ iddia edildi. Şirket, yeni teklifine ilişkin, ‘Yüzde 13’e varan fiyat artışı ve aynı maaşla haftada 37 saat çalışma ihtimali için müzakere masasına bile gelmeyen bir kişinin son derece sorumsuz olduğunu’ iddia etti.

DB ve GDL sendikası, Kasım 2023’ün başından bu yana yeni bir toplu iş sözleşmesi görüşmelerini sürdürüyor. Sendika, çalışanlarının haftalık çalışma saatlerinin mevcut fiyatla 38 saatten 35 saate düşürülmesini talep ediyor. DB ise çalışma saatlerinde ‘esneklik’ sunuyor ancak ödemede kesinti yapılmadan çalışma saatlerini kısıtlamaya istekli değil. Ülkedeki makinistler en son 10 Ocak’ta üç günlük greve gitmişti.

ÇİFTÇİLER DE HÜKÜMETİ PROTESTO EDİYOR

Almanya da son dönemde çiftçilerin protestolarına sahne oluyor. Son olarak tasarruf tedbirleri çerçevesinde tarımsal mazot sübvansiyonunu kaldırmak isteyen hükümeti protesto etmek isteyen binlerce çiftçi, 8-15 Ocak tarihleri ​​arasında protesto gösterileri düzenledi ve binlerce traktör ve çiftçi, başkent Berlin’in ikonik mekanlarında toplandı.

Berlin’de Brandenburg Kapısı önünde kurulan sahnede Almanya’nın liberal Hür Demokrat Partisi (FDP) Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, Alman Çiftçiler Birliği Lideri Joachim Rukwied ve diğer bakanlıklardan temsilciler konuşma yaparken, Lindner göstericiler tarafından protesto edildi. sahneye çıktı ve konuşması sırasında.

Hükümetin kararlarını gevşettiğine dikkat çeken Lindner, çiftçilere yönelik vergi muafiyetinin devam edeceğini ve tarımsal motorin desteğinin kademeli olarak kaldırılacağını açıkladı. Lindner, “Bugün size bütçeden daha fazla devlet yardımı sözü veremem” dedi. (DIŞ HABER)

koprukoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu