Haber

Aylin Nazlıaka’dan Bakan Yanık’a: “Fotoroman Soylu’yu kıskanıyor musunuz? Neden çocukları değil de suçluları koruyorsunuz?”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun son kitabı ‘SS’ sayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın çocuklara cinsel istismar zanlısı ile poz verdiğini öğrendik. İşte soruyorum. Yanık: Fotoroman Soylu yoksa taklit mi ettin Kabinenin güncel fotoromanı mı olacaksın Bugüne kadar istifa etmen gereken bin bir rezillik yaptın hiçbirinde istifa etmedin, düşünmüyor musun? Bu son skandalın arkasında istifa mı ediyorsunuz, neden çocukları değil de suçluları koruyorsunuz?” o açıkladı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun ‘SS’ defterine yer verdiği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık hakkında iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Nazlıaka’nın açıklaması şöyle:

“Pehlivan ve Terkoğlu’nun uzun süredir üzerinde titizlikle çalıştıkları son kitabı, SS’de hakkında 6 aydır iddianame hazırlanmayan çocuk cinsel istismarı skandalını kamuoyunun gündemine taşıdı. Kitapta dehşete kapıldım, Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın nasıl gizlenmeye çalıştıklarını gördüm.

Bir yıl önce yabancı bir ülkeden 17 yaşındaki EM, annesiyle birlikte Türkiye’ye geldi. Aile iş hayatına atılmak istediği noktada iş adamı Sadullah Alagöz’ün kafesine ortak olurlar. Hesapları inceleyen EM, cironun düşük olduğunu öğrenir. Alagöz sonunda bu bilgiyi edinir. Bunun üzerine EM, özür dilemek için 21 Ekim 2022’de Alagöz’e gider. EM’yi sözlerle taciz eden Alagöz; telefonundan Instagram’ını açıyor ve politikacılarla fotoğraflarını gösteriyor. Başkan olacağını ve polis amirleriyle arasının iyi olduğunu söyleyerek kurbanı korkutur. Sonra onu cinsel istismara maruz bırakır.

İstismara uğrayan EM ve ailesi, yabancı uyruklu oldukları için sınır dışı edilme korkusu yaşıyor. Alagöz’ün ‘güçlü’ olduğunu da biliyorlar. Hâlâ hukuka sığınmak istiyorlar, 1 Kasım 2022’de hata duyurusu yapılıyor. EM’nin ifadesi Ankara Cumhuriyet Savcısı Mahmut Nedim Başarangil tarafından alınıyor. İfade sırasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden bir temsilci de hazır bulunur. ‘Nitelikli cinsel istismar’ ve ‘özgürlüğü tehdit’ suçlamalarıyla soruşturma başlatılıyor. Mağdurun belgeleri hem yargıya hem de bakanlığa sunulur.

Sanık Alagöz, şikayetten 23 gün sonra 24 Kasım’da Ankara Cumhuriyet Savcısı İrfan Nuri Akdeniz’in ‘davetiyesi’ üzerine ifade vermeye gidiyor. Alagöz, kendisine iftira atıldığını savunarak, ‘Hayali ve iftira niteliğindeki iftiralardan oluşan bu şikayetlerin hiçbir sözü doğru değildir, resmi ve gayri resmi hiçbir belge ve delile dayanmamaktadır’ diyor. Ancak Adlı Tıp Kurumu’nun raporu, cinsel istismar suçlamasını doğrulayacak delilleri ortaya koyuyor.

Kitaptaki ayrıntılara göre Alagöz, söz vermeye gitmeden bir hafta önce Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ı makamında ziyaret eder. Bu ziyarete ait fotoğrafları Instagram hesabından paylaşarak, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’a mükafat ısmarladığını belirterek, misafirperverliği için teşekkür etti. Alagöz, Soylu’ya sırtını dayayarak bu skandalı örtbas etmek için AKP’lilerle temas kurmaya devam ediyor. Adli Tıp Kurumu’nun raporuna rağmen elini kolunu sallayan Alagöz’ün sonraki ziyaret noktası, çocuğun en temel haklarını korumakla yükümlü olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık oluyor.

2 Ekim 2018’de cinsel saldırıdan da soruşturma açılan Alagöz, 2 Şubat 2023’te sosyal medya hesabından Yanık’a “güzel sohbeti ve misafirperverliği” için teşekkür etmişti.

Derya Yanık’ın 17 yaşındaki EM’den haberi yok sanmayın nasıl olur? Bakanlık yetkilisinin hazır bulunduğu ve bu belgenin Bakanlığa gönderildiği sırada Alagöz ile neler konuştunuz? Bakan Yanık, “Ben o kişiyi tanımıyorum” diyerek kendini haklı gösteremez. Görüşme randevusunu hakim Ömer Azücü’nün aldığı ortaya çıktı. Hakim Az Küçük, çocuk istismarı ile suçlanan bir kişi için hangi vesileyle Bakan Yanık’tan randevu aldı?

FOTOROMAN SOYLU’NUN DUYGUSU MUSUNUZ?

Yanık Bey, Alagöz size ne anlattı? Alagöz’e bu belgenin karşılanacağına dair garanti verdiniz mi? Siz bakanlık olarak üzerinize düşeni yaptıysanız, bu kişi neden hala kollarını sallayarak ortalıkta dolaşıyor? 6 aydır iddianame neden hazırlanmadı? Fotoroman Soylu’yu kıskanıyor musunuz? Kabinenin yeni fotoromanı siz misiniz? Neden çocukları değil de suçluları koruyorsunuz?

Suçluların güvendiği yeni isimlere veya yeni fotoğraflara tolerans göstermeyiz. Bakan Yanık’a davet ediyorum, bugüne kadar istifa etmeniz gereken bin bir şerefsizlik yaptınız. Hiçbirinde istifa etmediniz. Bu son skandaldan sonra istifa etmeyi düşünmüyor musunuz?

Bir de Süleyman Soylu’ya sormak istiyorum: Nasıl oluyor da yanlış insanlar koşarak gelip seninle fotoğraf çekiyorlar? Sizi paravan olarak kullanmak isteyenlerle bağlantınız nedir? Sessizliğinizin sebebi nedir?”

haberakcaabat.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu