Haber

Başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifi TBMM’ye sunuldu

Başörtüsüne anayasal güvence getiren anayasa değişikliği teklifi; AK Parti, MHP ve BBP’den 336 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

AK Parti Küme Başkan Yardımcısı Hasret Varlıklı, TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekilleri ile basın toplantısı düzenledi. Zengin, “Çok yol kat ettik” dedi. “Bir yılı aşkın tarihi bir yaradan bahsediyoruz. Bizi bugünlere getiren inancımızın verdiği umuttur. Başörtüsü yasağının çözümünde sadece hukuka ve sivil hayata dayandık.”

‘ŞENTOP, BAHÇELİ, DESTICI İLK İMZA OLDU’ AK Partili Güçlü, önergede ilk imza atanların Meclis Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici olduğunu söyledi. Güçlü, bağımsız İstanbul Milletvekili Mehmet Fatih Şeker ile birlikte 336 milletvekilinin önergeye imza attığına dikkati çeken Erdoğan, “Başörtüsüne ‘pamuk’ diyenler bu konuyu hiç anlamadılar. Bunun nasıl bir travma olduğunu asla anlayamazlar” dedi. AK Parti ve MHP temel konularda fikir birliği var.2008’de bir araya gelip anayasa değişikliği yaptık.Hatırlayın ‘411 el kaosa girdi’ şimdi bunu yazanlar gezi yazısı, gastronomi yazısı yazıyor ama sonra Bence Türkiye tarihinin en utanç verici manşetini atan onlardı.Cumhuriyet mitingleri düzenlediler.Özgürlük ve istiklal üzerine kurulmuş cumhuriyete hakarettir,Cumhuriyete hakarettir, yasaklar üzerine toplanmaktır. .” Gelin bu anayasa değişikliğine destek verin. Bunun TBMM’de çözülmesi gerekiyor. ir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin referanduma gerek kalmadan 400 milletvekili geçirmesine yakışan da budur’ dedi. Meclis Genel Kurulu’na teklifin ne zaman geleceği sorulduğunda Zengin, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız yönlendirecek’ dedi. Anayasa Komisyonumuza sunar. Son olarak Ocak ayı sonunda görüşülecek ve Şubat ayında Meclis’e gelecek. Dileğimiz Meclis’in daha önce olduğu gibi 400’ün üzerinde oy alarak referanduma gitmeden Meclis şerefiyle Meclis’ten ayrılmasıdır. Zaten biliyorsunuz 360’a 400 oy alırsa referanduma gitmek zorunda. Hedefimiz 400’ün üzerinde oy almak ve Meclis’le birlikte referanduma gerek kalmadan bu tarihi yaraya son vermek.” 6 YAŞINDAKİ EVLİLİK ARAŞTIRMA KOMİSYONU Özlem Varlıklı, kızının 6 yaşında evlenmesiyle ilgili Meclis’te araştırma komisyonu kurulup kurulmayacağı sorusuna Özlem Varlıklı, “Hem grup başkanımız İsmet Bey ile görüştüm. Yılmaz ve Başkanımızın görüşlerini alarak bu araştırma heyetini kurmaya karar verdik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu