Haber

Binbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar: Deprem Nedeniyle Ekmek Üretimimiz Arttı, Depremzedelere Ücretsiz Gönderiyoruz

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye ‘ın Yarbaşı Belediyesi, depremzedelerin ekmek ihtiyacını karşılamak için Halk Ekmek Fırını’nın kapasitesini artırdı. Başkomutan Belediye Başkanı Mustafa Kaynar, “Beldemin toplamda 2 bin 500-3 bin ekmeğe ihtiyacı var. Ama şu anda depremden dolayı 2 bin adet üretimimizi aşevlerine ücretsiz gönderdik” dedi.

CHP Kaymakamı Mustafa Kaynar, halk fırınlarında ekmek üretimini artırdıklarını ve deprem bölgelerine günlük ekmek gönderdiklerini söyledi. Kaynar dedi ki:

“Millet Ekmeğimiz neredeyse bir yılını doldurdu. Geçen Mart başında açtık. Osmaniye’de 14 belediyenin ortasında Millet Ekmeğimiz var. O zaman 2 liraya ekmeğimizi sattık, şimdi de satıyoruz” 210 gram ekmeğimiz 4 lira Piyasada ekmek 5 lira Benim kasabamın toplam 2.500 ila 3 bin ekmeğe ihtiyacı var Ancak deprem nedeniyle 2.000 adede varan üretimimizi aşevlerine bedava gönderdik. .Doğal olarak fiyat almıyoruz.Ve şu anda yoğun bir talep var.8 Ekmeğimizi 10 binin ortasında yapıyoruz.Birinci sınıf ekmek üretiyoruz, 210 gramda üretiyoruz.Şu anda herşey mükemmel gidiyor

“GELİR SEVİYESİ O KADAR YÜKSEK DEĞİL, ÇÜNKÜ GELİR ÇOK DÜŞÜYOR”

’14 belediyeden biri’ dedik ama şu anda üç belediye bizden isteyerek fırın yapmak üzere. Açılışı çok yakın, ramazan ayına girmek üzere. Onlara ‘Ülkemizde ekmek sıkıntısı yok, herkesin refah düzeyi yüksek’ diyoruz. Herkes ekmeğini alsın’ dediler. Ama işte gördüklerim. İnsanın bir parça ekmeğe bile ihtiyacı var. İlk gün bayat ekmeğimiz vardı. 1 lira eksik veriyorduk. İnsanlar hemen gelip o ekmeği istiyor. O bayat ekmeği almaya çalışıyorlar. İnsanların ekmeğe büyük ihtiyacı var. Refah düzeyi o kadar yüksek değil. Gelir düştü. Çiftçilik aslında öldü, biliyorsun, burada. Geçim kaynağımız hayvancılık ve çiftçilik. Onlar bittiğine göre şu an insanların ekmek ihtiyacı var. Bize gelip ‘bayat ekmek var mı’ diyenler var. Şu anda üretimimiz 8 ile 10 binler arasında. Herhangi bir rastgele sorun da görmüyoruz. Diğer belediyelerde de açılmasını istiyoruz.”

Kaynak: ANKA / Yerel

akyurt-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu