Haber

Bomba iddia! “Geri çekilelim mi?” 6. Masa toplantısında Kılıçdaroğlu’na. söylendi

14 Mayıs seçimlerinin ardından geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkez’de 6 Masa’nın liderleri öne çıktı. Toplantıda oySonuçlar ve ikinci tür strateji tartışıldı.

GÜLTEKİN UYSAL “ÇEKİLMELİ MİYİZ?” SÖZ KONUSU?

2,5 saat süren görüşmede Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın sürpriz bir öneride bulunduğu iddia edildi. Kamuoyunda “7 başkan yardımcısı mı olacak?” Eleştirilerine konu olan Kılıçdaroğlu’nun elini güçlendirmek istediklerini ifade eden Uysal’ın masadaki diğer liderlere, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun elini rahatlatması için genel başkan yardımcımıza öneriyorum. görevlerden feragat edilmelidir”.

DİĞER BAŞKAN YORUM YAPMIYOR

DP Genel Başkanı Uysal’ın bu önerisine diğer liderlerin yorum yapmaktan kaçındıkları ve alelacele başka bir gündem maddesini konuşmaya başladıkları söyleniyor. Talat Atilla’nın gündeme getirdiği bu tartışmanın ardından gözler diğer liderlerin açıklamalarına çevrildi.

2,5 SAAT SÜRDÜ, AÇIKLAMA YOK

Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. Görüşmenin ardından Akşener, Davutoğlu, Babacan, Karamollaoğlu ve Uysal araçlarıyla otoparktan çıkarak CHP’den ayrıldı. OyToplantı sonuçlarının ve ikinci tipte izlenecek seçim politikalarının değerlendirildiği toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

KILIÇDAROĞLU DÜN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Öte yandan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’tan sonra dün ilk kez CHP Genel Merkezi’nde basın açıklaması yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: “28 Mayıs’ta yine cumhuriyetimiz, devletimiz ve milletimiz için çok önemli bir seçime gidiyoruz. O gün yani 28 Mayıs’ta iki aday ve iki farklı seçime gidiyoruz. anlayışlar sanki daha önce hiç seçim olmamış gibi sıfırdan milletimizin karşısına çıkıyor.Benim görevlerimden biri de doğruları söylemektir.Başta ilk turda bize destek veren 25 milyon seçmenimiz olmak üzere oy veren tüm vatandaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum.

“GÜÇ PARTİSİNİN OYLARI KAYBOLDU”

İlk turda sandıktan bu hükümete karşı bir memnuniyetsizlik ve değişim mesajı çıktı. Erdoğan iktidarının kibrine ilk turda dur dedik. İktidarın oyları eridi, AK Parti 7 puan geriledi.

“KARŞIMA DAHA FAZLA REKABETÇİ GÖRMEK İSTEDİM”

Demokrasi şöleni, barış ortamı olması gereken seçim sürecine maalesef Erdoğan’ın iftira ve iftira kampanyaları gölge düşürdü. Karşımda daha cesur, daha cesur bir rakip görmek isterim. Bu ülkenin vatandaşları da miting meydanlarında toplanmaktan yardım beklemeyen adayları hak etti. Yüreği olan insanları hak ediyordu. Siyasi kültürümüz bir kez daha lekelendi ama iftira ve karalama kampanyalarıyla milletimizi kandırmaya çalışanlar amacına ulaşamadı.

“MİLLETİMİZ BİZE ÇOK ETKİLİ BİR MESAJ VERDİ”

Sonuç olarak milletimiz bu sistem ve zihniyetten memnuniyetsizliğini birinci nesle iktidar vermeyerek açıkça ortaya koymuştur. Milletimiz bize çok etkili bir açıklama yaptı. Bazı vatandaşlarımız sandığa gitmedi. Bazıları sandıkta tepkili oy kullandı. Bazıları gönülsüzce Erdoğan’a gitti.

“MESAJLARINIZI ALDIK”

Mesajlarınızı da aldık. Adalet, bolluk ve barış getirmek için elimizi uzatacağımız daha milyonlarca vatansever insanımız var. Bu 10 gün içinde elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Tüm kayıtlar bizde. Tek bir maçın bile peşini bırakmayacağız. YSK’ya gerekli tüm itirazları yaptık. Son bir oy bile yazılana kadar zirvedeyiz. Ancak bu seçim, onların usulsüzlüklerinin, ahlaksızlıklarının sınır tanımadığını bir kez daha gösterdi.

“HER KUTUDA 5 AMACA İHTİYACIMIZ VAR”

28 Mayıs seçim sabahı her sandıkta bu sefer bir değil iki değil beş gözlemciye ihtiyacımız var. Daha cesur, hakkını vermeyecek, her koşulda güvenebileceğimiz sandık görevlilerine ihtiyacımız var.

“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MASAYA OTURAN ERDOĞAN değil misin?”

Terör örgütleriyle defalarca masaya oturan, kapılar ardında pazarlık yapan Erdoğan değil misiniz? Bize iftira atmak için ne yapıyorsun? İşte açıyorum ve tekrar ilan ediyorum. Tüm vatandaşlarıma beyan ederim. Terör örgütleriyle hiçbir zaman masaya oturmadım, oturmayacağım. Nokta. Erdoğan, ben senin izlediğin hiçbir tavizci, bilinmeyen gizli yola girmeyeceğim. Ülkem için çalışacağım. FETÖ’yü besleyip büyüten, ne olur yalvarırım geri dön diyen Erdoğan değil misin? Onunla el ele veren ve güçlü silahlı kuvvetlere karşı komplo kuran kişi mi?

buradan beyan ederim. Mehmetçiğimize kumpas kuranlarla hiçbir zaman yan yana durmadım. Asla durmayacağım.

“İKTİDAHA GELDİĞİMDE TÜM MÜLTECİLERİ GÖNDERECEĞİM”

Açıkçası Erdoğan. Ülkenin sınırlarını ve onurunu korumadınız. 10 milyondan fazla mülteciyi bu ülkeye kasten getirdiniz. İthal oy almak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını haraç müzayedesinde sattınız. İktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim. Nokta.

Erdoğan bu ülkeyi uyuşturucu baronlarına teslim ettiniz. Ülke mafya patronlarının sığınağına döndü. İktidara gelir gelmez tüm bu baronların kökünü kazıyacağımı buradan ilan ediyorum. Nokta.

“SİNAN ATEŞ’İN HESABINI SORUYORUM”

İşte bu nedenle iki tacirinizi öldürttüğünüz gerçek idealist kardeşimiz Sinan Ateş’in hesabını soracağım. Devletin ve milletin 5 kuruşunda gözü olanın gözünü çıkarırım, gözünü çıkarırım o parayı alırım. Milletime söz verdim, burunlarından fitil getireceğim. Farkında mısın? Bunlar kalırsa 10 milyondan fazla mülteci Türkiye’ye gelecek.

“KALIRLARSA DOLAR 30 LİRA KULLANILACAK”

Bunlar kalırsa dolar 30 lirada duracak, bir somun ekmek 10 lirayı bulunca sefalet derinleşecek. Bu kaçaklar potansiyel suç makinelerine dönüşecek, yağma başlayacak. Şehirler mafyaların ve uyuşturucu baronlarının etkisi altına girecek. Bunlar kalırsa halkımızı domuz bağıyla öldürenler iktidara ortak olacaktır. Her görüşten teröristi meclise getirecekler. Buna asla izin vermeyeceğiz. Nokta.

Bu nedenle 28 Mayıs’ta sandık başına giderek tehlikelerin önüne geçmek manevi ve milli yükümlülüğümüzdür. Bunun için en az 1 milyon kişi sandık başında olacak. Oy kullanacağın sandıkta seni bekliyorum. Dün de söyledim, yine söylüyorum, biz bu vatanı sokakta bulmadık. Halkım ayağa kalksın. Vatanını sevenler bizimle omuz omuza olsun. Vatanını sevenler sandığa gelsin!”

malkara-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu