Haber

Eski Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Mustafa Aydın Aysan Vefat Etti

Özenç KILIÇ/ ESKİ Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Mustafa Aydın Aysan, 91 yaşında vefat etti. Aysan için İstanbul Üniversitesi’nde veda töreni düzenlendi. Törene Aysan’ın çalışma arkadaşları, iş insanları, akademisyenler, öğrenciler ve ailesi katıldı. Törende konuşan Aysan’ın kızı Güldehan Aysan, “Hiçbir okulda, hiçbir yerde öğrenemeyeceğimiz, hayata dair en önemli konuları babamdan öğrendik. O, ülkesini çok seviyordu, ülkesini çok seviyordu. mesleğini çok seviyordu, annemi çok seviyordu. İyi ki hayatımızdaydı.” söz konusu.

Türkiye’de muhasebe alanına yaptığı katkılarla tanınan Prof. Dr., 1982-1983 yılları arasında Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. Dr. Mustafa Aydın Aysan, 91 yaşında vefat etti. uzun yıllar öğretim görevlisi olarak çalıştı. Törene kızları Güldehan Aysan ve Selvihan Aysan, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Ahmet Köse, Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Danışmanı Ali Kamil katıldı. Uzun, İş adamları; Hüsnü Özyeğin, Cansen Başaran, meslektaşları, iş insanları, akademisyenler, öğrenciler ve aile yakınları katıldı. Aysan, bugün Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

“MESLEĞİYİ ÇOK SEVDİ, HAYATIMIZDA OLDUĞUNDAN ÇOK İYİYİZ”

Anma töreninde konuşan Mustafa Aydın Aysan’ın kızı Güldehan Aysan, “O şüphesiz mesleğin duayenidir, ustasıdır, ustasıdır. Ama biz onu daha çok babamız olarak düşündük. Tabi ki bambaşka bir yapıya sahip.” hem kız kardeşimi hem de beni hayatımızda etkiledi. Belki de hiçbir okula ya da başka bir yere gitmemiştir.” “Hayatla ilgili öğrenemediğimiz en önemli konuları babamdan öğrendik. O ülkemizi çok seviyordu, mesleğini çok seviyordu, annemi çok seviyordu. İyi ki hayatımızdaydı. ” Şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Ahmet Köse, “Hepimizin başı sağ olsun. Mustafa hocamız işletme fakültemize, işletme ve iktisat enstitümüze, öğretim üyesi olarak devletimize önemli katkılarda bulunmuştur. Bakan, profesyonel danışman olarak iş dünyamıza, özellikle muhasebe biliminin gelişmesine ve uluslararası alanda uygulamaya entegrasyonuna katkıda bulunan, “Muhasebe bilimine önemli katkıları olan bir öğretmendi.” dedi.

“BİLİM İNSANININ ÖLÜMÜ DÜNYANIN ÖLÜMÜ GİBİDİR”

Aysan’la birlikte çalışan Prof. Dr. Ahmet Göksel Yücel, “Bir alimin ölümü dünyanın ölümü gibidir. O burada yatan bir alimdi. 50 yıl onun öğrencisiydim. 50 yıl da onun yanındaydım. Rektörlüğümüzün son derece saygılı davranışıyla 2 yıl önce yine bu binada Mustafa hocamız için vefa töreni düzenlenmişti. “Hocamın değerini anlatmak çok zordur. Hocamızın Türkiye bilim dünyasına katkılarını uluslararası konferanslarda bildiri olarak sunduk. Bunları paylaşacağım, buradaki herkes onun büyük değerini biliyor.” dedi.

45 yıldır aynı çatı altında çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Cengiz Erdamar, “Tekrar hepimize başsağlığı diliyorum. 1969 yılında asistan olarak girdiğimde Mustafa hocamız doçentti. 45 yıldır tek çatı altında aktif olarak birlikteyiz. Çok şey öğrendim. Burada sözü uzatmak istemiyorum. Minnettarım. Ama hayat bu, herkes sırası gelince gider. Tekrar hepinize.” Başsağlığı dilerim.” dedi.

“BU YER DOLDURULMAZ”

Başsağlığı dileklerini ileten İşadamı Hüsnü Özyeğin, “Mustafa Bey işini çok seven, insanlarla olağanüstü bağlantılar kuran bir insandı. Harvard Business School’la çok gurur duyuyordu. 1959’da mezun oldu. İlk Türk mezunudur. Ben Ben ikinci mezunuyum. Mustafa hocam inanılmazdır.” “Bir şekilde kendini yenileyen, sürekli araştıran bir insandı. Yeri doldurulamaz. Hepinize sağlık diliyorum.” söz konusu.

Mustafa Aydın Aysan kimdir?

20 Nisan 1933’te Tarsus’ta doğan Mustafa Aydın Aysan, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde aldı. 1957-1959 yılları arasında Harvard Business School’da yüksek lisansını onur derecesiyle tamamladı ve bu kurumdan mezun olan ilk Türk öğrenci oldu. 1957-2000 yılları arasında İstanbul Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Prof. Dr. Mustafa Aydın Aysan, 1982-1983 yılları arasında Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu