Teknoloji

Harry Potter Gerçekleşiyor: Wuhan’da İnsanları Kameralardan Saklamak İçin Bir ‘Görünmezlik Pelerini’ İcat Edildi!

Çin’in Wuhan kentinde son yıllarda yoğun bir şekilde çalışan öğrenciler, tasarladıkları kıyafetlerle güvenlik kameraları tarafından algılanmayan ve görülmeyen ‘görünmezlik pelerini’ tasarladılar. Haberimizin detayları için okumaya devam edin…

Kaynak:https://www.in Independent.co.uk/tech/in…

Çin’in Wuhan kentindeki öğrenciler, insanları güvenlik kameralarından gizlemek için tasarlanmış bir “görünmezlik pelerini” icat etti.

Wuhan Üniversitesi’ndeki bir ekip tarafından geliştirilen ‘InvisDefense’, yapay zeka tarafından izlenen güvenlik kamera sistemlerinden algılanmamak için gece gündüz kullanılabilecek düşük maliyetli bir ceket olarak tasarlandı.

Ceket, gündüzleri kameraların onu algılamasını önlemek için bir desen kullanır; Geceleri kızılötesi kameraların kafasını karıştırmak için ısı sinyalleri yayacak şekilde tasarlanmıştır.

Ancak ceket giyenler, insanların izlediği güvenlik kameralarından saklanmakta etkisiz ilan edildi.

Tasarımdan sorumlu olan Wuhan Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Profesörü Wang Zheng, “Günümüzde birçok gözetleme cihazı insan bedenlerini algılayabilir” diyor.

“Yoldaki kameraların yaya algılama işlevleri var ve akıllı arabalar yayaları, yolları ve engelleri tanımlayabiliyor. InvisDefense, kameranın sizi yakalamasına izin verir, ancak insan olup olmadığınızı belirleyemez.”

Tasarım, Şubat ayında ABD’de düzenlenecek AAAI 2023 AI konferansında sunulacak teknoloji setini anlatan bir makale ile Huawei Technologies sponsorluğunda düzenlenen bir yarışmada birincilik ödülü kazandı.

Tasarım modelini ve algoritmayı oluşturan Wuhan Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan Wei Hui, “En zor kısım, kamuflaj deseninin dengesiydi” diyor.

“Ancak tasarım insan gözü tarafından ‘görünür’ ve bu da ceketi giyen kişinin daha da fark edilebilir olmasını sağlıyor. Bilgisayar görüşünü devre dışı bırakabilecek en az fark edilen kalıpları tasarlamak için algoritmalar kullanıyoruz.”

Profesör Wang, ceketin savaş alanında yapay zeka kontrollü birimler tarafından tespit edilmesini önlemek için insansız hava araçları veya bilinmeyen askeri üniformalar olarak kullanılabileceğini söyledi.

Araştırmacılar ayrıca, yapay zeka ve bilgisayar tanıma teknolojisindeki boşlukları daha iyi anlamak ve düzeltmek için model oluşturma algoritmasını potansiyel olarak kullanabilecekler.

Bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu