Haber

İran’da 7 büyüklüğünde deprem senaryosu için kapsamlı tatbikat yapıldı

İran’ın başkenti Tahran’da 7 büyüklüğünde deprem ihtimaline karşı kapsamlı bir hava kurtarma tatbikatı başladı.

Tatbikatla ilgili ülke medyasını bilgilendiren Tahran Krizi Önleme ve Yönetim Otoritesi lideri Ali Nasiri, tatbikatın Tahran’da olası bir depreme hazırlık düzeyini artırmayı ve koordine etmeyi amaçladığını söyledi.

Tahran’da çok sayıda fay sınırının bulunması nedeniyle büyük depremlerin olabileceğine işaret eden Nasiri, “Umarım bu deprem asla olmaz ama bu olası duruma hazırlıklı olmalıyız çünkü Türkiye’de richter ölçeğinin üzerinde depremler olabilir. Çeşitli faylar üzerinde olan Tahran.” söz konusu.

Tatbikatta olası bir deprem sonrası hava yardımı ve kurtarma faaliyetlerinin hazırlık seviyesinin ölçüldüğünü kaydeden Nasiri, “Ordu, Devrim Muhafızları Ordusu, Emniyet Müdürlüğü, İtfaiye başta olmak üzere 27 askeri, sivil ve yardım ve hizmet kuruluşu, tatbikata katıl.” sözlerini kullandı.

Nasiri, tatbikatta çok sayıda helikopter, uçak ve insansız hava aracının kullanıldığını bildirdi.

Tahran İl Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Çamran 12 Şubat’ta yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli Türkiye ve Suriye’de yıkıma yol açan depremler gibi Tahran’da meydana gelebilecek bir depremin “yüzyılın felaketi” olabileceğini belirtmişti. Binalarını düzgün yaptıkları için bu tür olaylara şahit olmuyorlar. Dayanıklı binalar yapmazsak nasıl bir felakete tanık olacağımız belli değil.” ifadelerini kullanmıştı.

Nasiri 26 Şubat’ta tatbikatın kuzey Tahran’daki faydasının Richter ölçeğinde olduğunu söyledi ??????? 7 büyüklüğünde varsayımsal bir deprem senaryosuna göre tasarlandığından bahsetti.

yedisuhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu