Haber

İsrail tarafından mahkûm edilen bir Filistinli daha 40 yıl sonra özgürlüğüne kavuştu (1)

1983 yılında İsrail güçleri tarafından tutuklanarak müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 40 yılını cezaevinde geçiren Filistinli Mahir Yunus serbest bırakıldı.

Filistin Tutsaklar Derneği’nden yapılan açıklamaya göre İsrail, cezasını tamamlayan Mahir Yunus’u serbest bıraktı.

Özgür olan 65 yaşındaki Yunus, cezaevinden çıktıktan sonra babasının Umm al-Fahm’ın Orta kasabasındaki evine gitti.

Mahir Yunus, aralarında ailesi ve yakınlarının da bulunduğu onlarca kişi tarafından sevinç ve zılgıtlarla karşılandı.

Yunus, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm Filistinli tutsakların özgür olması temennisinde bulunarak, “40 yıllık tutukluluktan sonra halkımızın birlik olmasını, ülkemin özgür olmasını diliyorum.” terimini kullandı.

Annesinden azatlı oğluna Osmanlı Devleti’nden hediye

Mahir Yunus’un annesi Vidad, oğlunun salıverilmesinden duyduğu sevinci dile getirerek, “Allah, benim yaşadığım sevinci yaşamaları için her mahpusun böyle salıverilmesini nasip etsin” dedi. dedim.

Hayatının neredeyse yarısını oğluna kavuşmayı bekleyerek geçiren 83 yaşındaki Vidad, Allah’a şükretti ve tüm Filistinli tutsakların serbest bırakılması için dua etti.

Osmanlı döneminde dedesine verilen madalya ile oğluna pelerin hediye eden Vidad, “Elbisenin üzerinde Türkiye’nin simgesi var. Bana annemin babası kaldı. Türkler giydirdi. Bu yüzden ona (Yunus’a) tarihimizi giydirdim.” dedi.

“İsrail askerini kaçırıp öldürmek” suçundan 18 Ocak 1983’te ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Yunus’un cezası, 2012’de dönemin İsrail Başbakanı Şimon Peres tarafından 40 yıla indirildi.

Yunus, birkaç gün önce yazdığı mektupta, “Ortaya çıkıp sorunlarımızı konuşabileceğimiz, bilinçli ve yetenekli genç nesli görmek beni heyecanlandırıyor. Ben halkım için fedakarlıklar yaptım. Hala hayattayım.” burada ve iki gün sonra yeniden doğacağım.” sözleri vardı.

Mahir Yunus’un amcasının oğlu Kerim Yunus, İsrail hapishanelerinde 40 yıl kaldıktan sonra geçen hafta tahliye oldu.

merkez-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu