Haber

İzmirli Depremzedeler Cumhurbaşkanı’nı Aradı: “2 Buçuk Yılda Binalarımızı Bitirmek İçin Ne Yaptı? Bizi Mağdur Etti”

KARİM UĞUR

izmir 30 Ekim 2020’de Türkiye’de meydana gelen depremde evlerini kaybeden depremzedeler, konutlarının bir an önce tamamlanmasını istiyor. Depremzede Şaban Kuraltay, “Müteahhitle anlaşarak evimizin parasının yarısını verdik. 2 buçuk yıldır binamızın yapılmasını beklerken bu emsal artışından dolayı yine mağdur olduk. Cumhurbaşkanımız 11 ilde 1 yılda binaları yapacağız dedi, 2 buçuk yılda binalarımızın yapılması için ne yaptı?” Bizi böyle mağdur duruma düşürdü” dedi. Depremzede Nilgün Cingil, “28 aydır perişan olduk” dedi.

İzmir’de 30 Ekim 2020’de Yunanistan’ın Sisam adası açıklarında meydana gelen ve 117 kişinin hayatını kaybettiği depremde evlerini kaybeden depremzedeler ANKA Haberler Ajansıyla görüştü. Depremzede Mehmet Enver Özonay şunları söyledi:

“YETKİLER TEST ETMEK İÇİN ÖNCE OTURSUN”

“Bugün olan yarın olur, emsal verilir, mahkeme kararı verilir, enflasyon düşer, 28 aydır kiralarda sürünüyoruz müteahhit bekleyelim. Elazığ’da deprem 41 kişi hayatını kaybetti, hükümet diğer illere ek olarak Elazığ’ı 11’inci ilan etti İl olarak afet bölgesi ilan etti İzmir’de 6.9 büyüklüğünde deprem oldu 117 kişi hayatını kaybetti Bekliyoruz 28 ay süreyle afet bölgesi ilan edilecek.Talebimiz, rezerv alana veya proje alanına, ağır hasarlı veya evi yıkılmış olanlar için devletin konut yapması.Hükümet veya kanun, orta veya az hasarlı olanlar için diyor. evinizin duvarlarını sıvayıp, boyayıp badanalayıp oturabileceklerini söylüyorlar. yaşamayı kabul edin, test edelim, bir hafta kaldığınız evlerde ömür boyu kalmaya razıyız.”

“MAĞDUR OLDUK”

Depremzede emekli öğretmen Şaban Kuraltay, şunları söyledi:

“Biz müteahhitle evimizin yarısını ödedik. Cumhurbaşkanımızın ilgilenmesini, son 2 buçuk yıldır mağdur olanların da konutlarının yapılması için gerekeni yapmasını istiyorum. dedi.

“28 AYDIR BURADA MAFOLDLUK, KÖTÜ OLDUK”

Bankalardan kredi alamadıklarını söyleyen Nilgün Cingil, sıkıntısını şu sözlerle dile getirdi:

“28 aydır burada perişan olduk. Gitmediğimiz, çalmadığımız kapı kalmadı. 6 aydır Halk Bankası’ndan kredi almak için uğraşıyoruz. Onaylandı diyorlar ama ortada yok. kredi onaylandı, kredi alamıyoruz. 10 bin 070 lira kredi ödeyeceğiz. 10 yıl çocuklarımız bize destek oluyor.” “Hepimiz paramparça olduk ama kredilerimizi alamıyoruz. Temelini attık, kooperatifiz ama evimizi ayağa kaldıramıyoruz. Elimizde bir şey kalmadı. 28 aydır çok çektik. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir şehri olan İzmir’de lütfen İzmirli depremzedelere sahip çıkın” dedi.

GÖRÜNTÜ Dökümü

  • röportajlar;
  • Deprem Kurbanı Mehmet Enver Özonay
  • Deprem Mağduru Şaban Sözleşmesi
  • Deprem Kurbanı Nilgün Cingil
  • İzmir depreminde arama kurtarma çalışmalarından arşiv görüntüleri
Kaynak: ANKA / Güncel

silivri-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu