Haber

Kayseri protokolü konserde halkla buluştu

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu alandaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ve Hak-İş Konfederasyonu iş birliğinde ‘Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İşçi ve Emekçi El Ele’ sloganıyla Esat Kabakli Konseri düzenlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte katıldı.

Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Emine Timuçin, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Şube Sorumlusu Serhat Çelik Personel ve aileleri ile selamlaşmadan önce bölgeyi gezerek sohbet etti.

“GÜN VATANA, MİLLETE, DEVLETE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR”

Vatandaşlara ikramlarda da bulunan Büyükkılıç, “Sendikalarımızın çok değerli başkanlarına Emek ve Dayanışma Günü’nde ve ayrıca emek bayramında HAK-İş şahsında teşekkür ediyorum. Onlar bizim gururumuz, onurumuz, yüzümüz. Gün birlik günüdür, beraber olma günüdür, gün dayanışma günüdür, gün ay yıldızlı Türk bayrağı altında buluşma günüdür, gün vatana, millete sahip çıkma günüdür. ve devlet.

“TALAS’A ÖZEL İYİ NİYET VERİYORUZ”

Raylı Sistem 5. Etap Mevlana-Cumhuriyet Meydanı ortasındaki Tramvay Hattında test sürüşlerinin başladığını duyuran Talas Lider Büyükkılıç, “Talas’a özel bir müjde veriyoruz. Yeni tramvay hattımızın deneme seferleri başladı. Tebrikler. Bahsettiğimiz ceza 6 yeni tramvay ve hat ile 1.5 milyar TL. Biz sizin için varız, birlikte demek istiyoruz. Biz biriz, beraberiz, beraberiz Kayseri’yiz, beraberiz Türkiye’yiz. Bu doğrultuda iş birliğimizi taçlandırmaya ve hizmetlerimizle buluşturmaya devam ediyoruz.” Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Etkinlikte şiir okuyan Hatice ve Yasin Kılıç kardeşler duygulu anlar yaşadı.

“BUGÜN İŞÇİ BAYRAMINA SAYGI”

Daha sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Bu iki parlak Türk genci şahsında tüm gençlerimizi kutluyorum. Ay-yıldızlı Türk bayrağına, vatanına, milletine, devletine ve inancına bağlı böyle nesiller yetiştiren anneleri ve babaları tebrik ediyorum. Bugün emeğe saygı günü, bugün emekçilerin bayramı, emekçi arkadaşlarımız ve ailelerinin bir araya geldiği bu anlamlı günde hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra sahne alan ve vatan sevgisini müziği ve türküleriyle aktaran sanatçı Esat Kabakli, ‘Vatanına Hasret Evladım’ şarkısını seslendirdi ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı sahneye davet etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, değerli ve anlamlı bir günde Kayseri halkının yanında olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu anlamlı gün hepinizin kutlu olsun. İşçilerimizin emeği ve alın teri çok önemli, çok değerli, çok anlamlı, hiçbir işçinin zarar görmesine izin vermeyeceğiz. Birçok sorunu çözerek bugüne kadar geldik. Çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını almaları bizim için önemli” dedi.

“KAYSERİLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Bakan Akar, Türkiye’nin güvenliği için sınırlar içinde ve ötesinde yürütülen çalışmalar ve savunma sanayi alanındaki başarılar hakkında bilgi verdi. Akar, vatandaşların ‘Kayseri seninle gurur duyuyor’ sloganlarına, ‘Kayseri ile gurur duyuyorum, bu milletin mensubu olmaktan ve Kayserili olmaktan çok mutlu ve gururluyum’ sözleriyle yanıt verdi.

Konuşmaların ardından HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci ve Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik, Bakan Akar ve Önder Büyükkılıç’a çiçek ve hediye takdim etti.

Bakan Akar ve Önder Büyükkılıç, konser alanına gelen personel ve ailelerine kırmızı gül dağıttı.

Sanatçı Esat Kabakli, seslendirdiği modüllerle Kayserililere unutulmaz bir akşam yaşatırken, yoğun katılımın gerçekleştiği konserde vatandaşlar da Sanatçı Kabakli’ye sık sık eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu