Haber

Osmangazi ekiplerine duygusal karşılama

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için bölgeye giden Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri şehre döndü. 5 kişinin enkazdan kurtarılmasını sağlayan gruplar, meslektaşları ve aileleri tarafından alkışlarla karşılandı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birim ekipleri 6 araç ve 38 kişiyle depremzedelerin yardımına koştu. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, vakit kaybetmeden arama kurtarma çalışmalarına başladı. Kahramanmaraş şehir merkezinde arama kurtarma çalışması yürüten gruplar, depremin 28. saatinde çöken 8 katlı Kelamlar Apartmanı’nın enkazından 17 yaşındaki Dilara Aktaş’ı kurtarmayı başardı. Bir canı daha kurtarmak için arama kurtarma çalışmalarını sürdüren gruplar, Kahramanmaraş’ın Öksüzlü Köyü’nde 17 yaşındaki Irmak Durak’ı 42 saat sonra canlı çıkarmanın mutluluğunu yaşadı.

Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birim ekipleri, Türkiye’yi şaşkına çeviren sarsıntının 138. saatinde, aynı aileden baba Celal Taşan, anne Yasemin Taşan ve 17 yaşındaki çocukları Ensar Taşan’ı 5 kişinin enkazından çıkardı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Bulvarı üzerinde 2 katlı Kiraz Apartmanı. Enkazdan kurtularak tüm Türkiye’yi sevindirdi.

10 gün boyunca bölgede arama kurtarma çalışması yürüten gruplar, enkaz altından 5 kişiyi kurtarmanın mutluluğu ve gururu ile kente döndü. Ekipler, Soğanlı’daki şantiye birimlerinin girişinde çalışma arkadaşları tarafından alkışlarla karşılandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın deprem bölgesinde olduğu için bulunmadığı toplantıda AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, belediye başkan yardımcıları, birim amirleri ve belediye çalışanı deprem kahramanlarını kucakladı. Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, meslektaşları ve aileleriyle kucaklaşarak duygulu anlar yaşayan arama kurtarma ekibine teşekkür ederek afet bölgesinde çiçek verdi.

“Kalbimiz orada kaldı”

Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birim grupları, deprem bölgesine ilk gittikleri andan itibaren zamana karşı yarıştıklarını belirterek, “Bölgeye ilk giden ekiplerden biriyiz. Saatler sonra enkaz altından 17 yaşındaki Dilara Aktaş’ı kurtardığımızda çok mutlu olduk. Bu sevinç ve umut çalışmalarımızda bize büyük güç verdi. Daha sonra 4 vatandaşımızı daha enkazdan sağ çıkarmayı başardık. Devletimizin tüm kurumları bölgede elinden geleni yapıyor. Kurtarma çalışmaları ve yardımlar büyük bir dayanışma içinde devam ediyor. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar da bize büyük takviyeler yaptı. Her fırsatta bizi aradı, durumumuz hakkında bilgi aldı ve ihtiyaçlarımızı karşıladı. Bursa’ya döndük ama gönlümüz orada kaldı. İnşallah en kısa zamanda yaralarımızı sarabiliriz.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu