İş

Pentium ve Celeron markaları Intel 300 ile tamamen ortadan kalkabilir

Intel’in giriş seviyesi işlemcilerini bir süredir takip etmiyorsanız hatırlatayım: Şirket geçen yıl mobil çipleri için “Pentium” ve “Celeron” markalarını kaldıracağını duyurdu . 2023’teki Intel dizüstü bilgisayar serisi herhangi bir Pentium ve Celeron SKU’su içermediğinden, bu kararın aktif olarak yürürlükte olduğu söylenebilir. Ancak masaüstü serisi, en azından 12. nesil Alder Lake serisine kadar Pentium ve Celeron marka modülleri içeriyordu.

Ancak, Twitter kullanıcısı ve sızıntı kaynağı chi11edog’a göre bu durum yakında değişebilir. Bildirildiğine göre, Intel’in yeni “” Intel 300 ” markası üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Sızıntı, bu çift çekirdekli yapının, sıfır verimli çekirdeğe (E çekirdeği) sahip iki performans çekirdeğine (P çekirdeği) sahip olacağını gösteriyor. P çekirdekleri, hiper iş parçacıklı (SMT veya eşzamanlı çoklu iş parçacıklı) toplam dört iş parçacığına sahip olacaktır. Görünüşe göre P çekirdeği, 46W’lık bir güç zarfı içinde 3.9GHz’lik bir temel frekansa sahip.

Yeni terminolojiyle birlikte bu eser, Intel’in taşınabilir tekliflerinin aksine giriş seviyesi masaüstü yongalarında rastgele bir E-çekirdek sunmama eğilimini sürdüreceği anlamına geliyor. Örneğin, Pentium Altın G74002P+0E kernel modülüne sahipken, Pentium Altın G8500Taşınabilir işlemci, 1P + 4E yapılandırmasına dayalıdır.

Intel, en azından masaüstü bilgisayarlarda bu kadar düşük çekirdeğe sahip modüller için hibrit tasarımın mantıksız bir çaba olduğunu düşünebilir. Son zamanlarda yapılan bir dizi test, Intel’in hibrit segmentlerinin bazı eski tasarımlar kadar hızlı ve hassas olmadığını göstermiştir. İlginç bir şekilde, bu yaklaşan Intel 300 İşlemciWindows 11 gibi hibrit olmayan sektörler çalışırken daha da kötü olabilir.

gokceadahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu