Teknoloji

Polis, 77 Yaşındaki Kadının Evini iPhone’umu Bul Uygulamasıyla Bastı!

iPhone’umu Bul, normalde kayıp akıllı telefonları veya diğer Apple cihazlarını bulmak için kullanılır. Ancak bu kez bir yanlış anlaşılma sonucu 77 yaşındaki bir kadının evi polis tarafından basıldı.

iPhone’umu Bul uygulaması 77 yaşındaki kadına hayatının şokunu yaşattı.

Bu yılın Ocak ayında, SWAT grubu, Ruby Johnson adlı 77 yaşındaki bir kadını, günlük ilaçlarını alması gereken bir bardak su bile olmadan bir grup arabanın içinde sıkıştırarak başını belaya soktu.

Evini Bul uygulaması nedeniyle polisin darp edilmesine neden olan polise dava açan Johnson, kapısına gelen SWAT grubuna kapıyı açması üzerine polis otosuna götürüldü.

Apple’ın yazılımı polislere çalıntı bir kamyonun yerini göstermeye çalışırken, Johnson’ın evini de mavi daire içine aldı. Haksız yere grup araca bindirilen bu babaannenin garajında ​​6 silah ve 1 iPhone bulunan çalıntı TIR’ın garajında ​​olmadığı öğrenildi ancak Bul, polisin aksini düşünmesine neden oldu.

Ruby Johnson, evinin pervasızca veya kasıtlı olarak meşru ve iyi bir sebep olmaksızın arandığına ve bunun yasa dışı bir eylem teşkil ettiğine inanıyor.

Çalıntı bir kamyonun izini sürmekle görevli Denver Polis Departmanı memuru Gary Staab, ne yazık ki bu uygulamanın kendisine verdiği adresi somut delil olarak aldı ve amirinden arama izni istedi.

Arama, çalınan kamyonu, rastgele bir silahı veya bu kamyonla temas halinde olan bir iPhone’u bulamadı.

Johnson’ın avukatları, Staab’ın hatasını beyan etmesi gerektiğini söylüyor.

Staab’ın kanıt olarak kabul ettiği mavi daire, en az altı farklı özelliği ve dört farklı yapının parçalarını kapsayan bir alanı temsil ediyordu. Johnson’dan yapılan yazılı açıklamada Staab’ın Find uygulamasını kullanma konusundaki deneyimsizliğini kabul etmediği, Staab’ın Find uygulamasının nasıl çalıştığını tam olarak açıklayamadığı belirtildi. Kısacası arama kararının aceleyle çıkarıldığı ortaya çıktı.

Johnson’a genel takviye veren Mark Silverstein basına yaptığı açıklamada, Dedektif Staab’ın arama emri talep etmek için geçerli bir nedeni olmadığını ve bu polisten sorumlu amirin bu talebi veto etmesi gerektiğini belirtti.

Baskının üzerinden yaklaşık bir yıl geçti.

Staab, Johnson’ın garaj kapısını kırdı ve evinin tavanına delikler açtı. Yeni yemek odası için alınan sandalyelere de zarar veren dedektifin, 30 yıllık bir heykelin kafasını da kırdığı öğrenildi.

Bu heykel, Johnson’ın en küçük oğlundan aldığı bir hediyeydi. Baskın günü Staab, Johnson’a bu kayıpların tazmin edilmeyeceğini ve kimseye borcu olmadığını bildirdi. Üç çocuğunu büyüttüğü evden ayrılmayı bile düşünen babaanne, uyku sorunu yaşamakta ve evinin kapısını açmaya korkmaktadır. Staab bu kişiden hala özür dilemedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu