Ekonomi

prof. Uşan: Herkes üniversite okumak zorunda değil

Kemal Öztürk moderatörlüğünde Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programında taban fiyat artışı ve bunun iş dünyasına ve istihdama etkileri masaya yatırıldı.

Programın konuklarından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kurucu Dekanı Prof. mavi yakalı çiftçilik, hayvancılık, inşaat işçiliği ya da kendi yeteneklerini ortaya çıkaracak bir meslek.

“Herkes üniversiteye gitmek zorunda değil”

Bunun bir analiz olmadığının altını çizen Uşan, şunları söyledi:

Günlük 1.500 lira ödeneği olan deprem bölgelerinde inşaat elemanı bulunamıyor. Bir akrabamız da oto boya işi yapıyor, çocukları üniversiteye gitti, keşke benim çocuklarıma resim öğretebilseydi.

Aslında devir değişti, herkesin üniversiteye gitmesi gerekmiyor. Geleceği görmelisin. Çünkü üniversiteyi bitirince bazı şeyleri atlıyorsunuz. Üniversite mezunu bir öğrencinin turizm sektöründe garsonluk yapması kolay değildir. Burada meslek liseleri çok değerli.

Herkesin üniversiteye gidip mezun olması yerine kariyer odaklı bir üniversite okumak ve hem ailelerin hem de gençlerin bu konuda fikir değiştirmesi gerekiyor.

Kemal Öztürk: “Gençlerin en büyük hayali memur olup dinlenmek”

Gazeteci Kemal Öztürk, bir gencin en büyük hayalinin “devlet memuru” olmak olmasını üzüntü verici bulduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bir icat bulmam gerektiğini söylemiyor, hükümete vurunca rahatlayacağını düşünüyor.”

“Masa başında çalışarak üretken olamazsınız”

prof. Gençlerin sadece memur olmak istemesinin artık sıradanlaştığını vurgulayan Uşa, şunları kaydetti:

Sabah gideceksin akşam döneceksin oradan bir şey olmaz ama biz kolaylık tercih ediyoruz. Sabah 9’dan akşam 5’e kadar masa başında çalışacağım. Ancak daha çok dışarı çıkmamız, üretmemiz gerekiyor. Çünkü artık her şey uzaktan çalışmak üzere evrildi. Dolayısıyla buna yönelmek gerekiyor, bilişim sektörüne geçmek gerekiyor. Bunun için eğitim politikasında köklü bir değişiklik gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu