Haber

Sular altında kalacak ilçenin ağaçları depremzedeleri ısıtacak

ARTVİN’de su tutmaya devam eden “Türkiye’nin en yüksek barajı” Yusufeli Barajı ile sular altında kalacak Yusufeli ilçesinde halk, depremzedelerin ısınma ihtiyacı için hatıralarla gömülecek ağaçları keserek odun haline getirdi. . El ile çuvallara dökülen odunlar, tırlarla deprem bölgelerine nakledildi.

275 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek, dünyanın 5. en yüksek barajı olan Çoruh Nehri üzerine inşa edilen Yusufeli Barajı ile sular altında kalacak ilçe halkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle su tutmaya başladı. Türkiye, 22 Kasım 2022’de yaşanan yıkıcı şokların ardından yapılan yardım seferberliğine kayıtsız kalmadı. Yeni yapılan yerleşim alanına taşınma sürecinde olan Yusufeli ilçesinde halk, depremzedelerin ısınma ihtiyaçları için hatıralarla birlikte toprağa verilecek ağaçları keserek odun haline getirdi. El ile çuvallara dökülen odunlar, tırlarla deprem bölgelerine nakledildi.

İlçedeki ağaçların baraj suları altında kalacağını ifade eden Ramazan Çakal, “Hepimizin başı sağolsun. Allah bir daha böyle acılar yaşamasın. İlçemizde ağaçlarımızı kesiyoruz. Deprem bölgesinde üşüyen halkımız için sular altında kaldı.6-7 tır odun gönderdik.Bu odunları da hazırlayıp inşallah yüklendikten sonra gidecekleri yere teslim edeceğiz.Ordaki vatandaşlarımıza bir nebze de olsa yardımcı olmak istedik. . Şimdilik yapabileceğimiz tek şey bu.” Necati Çakmakçı, “Buradaki bütün ağaçlarımız sular altında kalacak. Yerel halk olarak odun yapıp depremzedelere göndermek için ilçe merkezinde ve köylerde gece gündüz demeden çalıştık. Kardeşlerimiz soğukta üşümeyecek. Soba büyüklüğünde kesip araçlara yüklüyoruz.Yardımcımız Allah’ım.İçinden geçtiğimiz bir hard disk olsun.Bu günleri beraber atlatırız inşallah.Bizim elimizden gelen bu, başka şeyler de dilerim. gelebilir” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden duyduğu üzüntüyü dile getiren Ali Hoş, “Bütün illerimizde deprem oldu. Çok canımızı kaybettik. O noktaya gidin, ağaçlarımız sular altında kalır, keseriz, kamyonlara yükleriz, onlar “O bizim kardeşimizdir. Her zaman yanlarındayız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu