Ekonomi

Tanımlanamayan hayvanlar için yeni düzenleme

Benzersiz kimlik numarasıyla kimliklendirilmeyen veya kimlik numarası tespit edilemeyen büyükbaş, küçükbaş ve keçi hayvanları “kimliği belirlenemeyen hayvan” olarak kabul edilecek ve yeniden kimliklendirilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın göçmen hayvanların tanımlanması ve taşınması, koyun ve keçi hayvanları ile büyükbaş hayvanların tanımlanması, kayıt altına alınması ve izlenmesine ilişkin 3 farklı yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişiklikleriyle hayvan sahiplerinin sorumluluk ve yükümlülükleri artırıldı.

Düzenlemeyle söz konusu hayvanlara ilişkin, tanımlı veya tanımsız yeni bir sınıflandırma getirildi.

Buna göre, daha önce benzersiz bir kimlik numarası ile kimliklendirilmemiş veya kimliği daha önce tespit edilmiş ancak kimlik numarası belirlenemeyen ve kanıtlanamayan hayvanlar “kimliği belirlenemeyen hayvan” olarak kabul edilecektir.

Bakanlıkça belirlenen koruma alanları dışında hayvanın aynı kimlik numarası beyan edilecek. Bunun beyan edilemediği durumlarda, hayvan sahibi tarafından taahhüt verilmesi durumunda hayvanlar “tanımsız hayvan” olarak kabul edilecektir. Bu durumda hayvan sahibine Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Besleme ve Yem Kanunu uyarınca idari para cezası uygulanacaktır.

Hayvanlar, yeni kimlik numarasını içeren kulak etiketiyle kimliklendirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu