Teknoloji

Türkiye’de ilk satılacak: Şarj edilebilir 1.5 lt BYD Seal U Hibrit geliyor

Son dönemde Çinli üretici BYD’nin Avrupa’daki genişleme planları hızlandı. BYD’nin Almanya ve İsveç’te elektrikli otomobil satacağının ortaya çıkmasının ardından şirket, bu ülkelere yenilerini ekleme kararı aldı.

Avrupa dahil bazı Avrupa ülkelerinde araç satışına başlayan marka, Avrupa’da da fabrika kurup burada üretim yapmayı düşünüyor.

Kasım ayında Atto 3 tam elektrikli modeliyle Türkiye pazarına giriş yapan Çin’in en büyük elektrikli araç üreticisi BYD, şimdi de dikkatini hibrit Seal U modeline çevirdi.

Türkiye’de ilk kez satılacak

BYD, 2024 yılı sonunda Avrupa’da piyasaya sürmeyi planladığı bu modelin hibrit versiyonunu Türkiye’de ilk kez sunmayı hedefliyor.

Çin’in yalnızca elektrikli ve hibrit motorlu araçlar üreten büyük otomobil üreticisi BYD, yeni SUV modeli SEAL U’yu Portekiz’de tanıttı.

Şirket, BYD SEAL U’nun şarj edilebilir hibrit versiyonunu 2024 yılının ikinci çeyreğinden itibaren Türkiye pazarına sunmayı planlıyor.

BYD SEAL U’nun sundukları

D segmentinde yer alan yeni BYD Seal U, elektrik motoruyla birlikte 1,5 litrelik yakıtlı motor ve şarj edilebilir pillerle 100 km’de 0,9 litre yakıt tüketimi vaat ediyor.

BYD SEAL U DM-i “Smart Dual Engine/Dual Motor-intelligent” teknolojisinin kısaltması olan ismiyle piyasaya çıkıyor.

Bu model, 72 kW’lık dört silindirli 1,5 litrelik yakıtlı motoru 145 kW’lık elektrik motoruyla birleştiriyor. BYD SEAL U, hibrit motorunu otomatik şanzımanla entegre ediyor.

18,3 kWh kapasiteli Blade Batarya ile donatılan BYD SEAL U, şarj edildiğinde WLTP standartlarına göre ortalama 80 kilometre elektrikli sürüş menzili sunuyor. Şehir içi kullanımda ise bu menzil 110 kilometreye çıkıyor.

Aracın toplam menzilinin kombine kullanımda 1080 kilometreye ulaşması, şarj edilebilir hibrit BYD SEAL U modelini uzun yolculuklar için ideal ve konforlu bir araç haline getiriyor.

BYD SEAL U, markanın diğer modelleri ATTO 3, DOLPHIN, SEAL ve TANG gibi EuroNCAP güvenlik testlerinde 5 yıldıza sahiptir.

evrenhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu