Yaşam

27. Gezici Festival yolculuğuna Kastamonu’da devam edecek

Ankara Sinema Derneği tarafından düzenlenen 27. Gezici Festival, 2 Aralık’ta Ankara’dan başlayan yolculuğunun ikinci durağı olan Sinop’a veda etti. Festival, bugün yolculuğunun son durağı olan Kastamonu’da seyirciyle buluşmaya başlayacak.

27. Gezici Festivalin Sinop Durağı Özgür Söz bölüm sinemalarından Martin Ritt’in yönettiği “Paravan” ve Belmin Söylemez’in “Aynalı Ayna” 9 Aralık’ta Halk Eğitim Merkezi’nde hazırlandı. Sinop Belediyesi’nin desteğiyle, ABD Büyükelçiliği’nin desteğiyle. Film gösterimi ile başladı. Festivalin açılış gecesi Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ve Amerikan Büyükelçiliği Kamu Diplomasisi Ataşesi Aryani Manning’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Sinop’ta gösterimler Çiğdem Sezgin’in “Suna”, Irish Colm Bairéad’ın “Sessiz Kız”, Selcen Ergun’un “Kar ve Ayı” ve Emin Alper’in “Kurak Günler” filmleriyle devam ediyor. o yaptı. Dünya prömiyerini Cannes Sinema Festivali’nde yapan Emin Alper’in yönettiği “Kurak Günler” sinemasının gösterimi, Sinopluların ilgisiyle ulusal ve uluslararası festivallerde ödül aldı. Emin Alper, seyircilere gönderdiği görüntülü mesajda, “Maalesef bu akşam sizlerle olamayacağım. Film dün itibariyle Türkiye genelinde gösterime girdi. Çok ciddi bir kalabalık var. Bu yüzden karşınıza çıkamadım. Umarım filmi beğenirsiniz. Geldiğiniz için teşekkür ederim.”

.

FESTİVALİN SON GÜNÜ SİNOP’TA ‘GÖREV’ VE ‘KARANLIK GECE’ OYNADI

27. Gezici Festival, Sinop’ta son gününe Rodrigo Sorogoyen’in “Canavarlar” filmiyle başladı. Ümran Safter’in “Kabahat” ve Özcan Alper’in yönettiği “Karanlık Gece” filmlerinin gösterimlerinin ardından sinema yönetmenleri izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Gezici Festival’in kendisi için ayrı bir değeri olduğunu belirten Özcan Alper, “Artvin’de bir sinema vardı, 70’lerin ahşap sandalyeli sinemasıydı ve kapandı. Gezici Festival nedeniyle o sinemada bir gala yaptık. Çekim yaptığım şehirde sinema yoktu ama Gezici Festival sayesinde Artvin’de gala yapma şansımız oldu. O sinema restore edilerek güzel bir sinema haline getirildi. Gezici Festival’in aslında Sinop’ta ya da Kastamonu’da yaptığı şey bence çok pahalı. Çünkü Türkiye’de sanat ve sinema kamusal alanda yok olmak üzere. Hem Gezici Şenlik’e hem de bunu mümkün kılan Sinop Belediyesi’ne ve salonları dolduran sizlere teşekkür ediyorum.”

.

27. Gezici Festival, Frances Marion’un 1921 yapımı sessiz filmi “Köşeden Döndüm”ün Baba Zula’nın canlı müziği eşliğinde gösterimi ile Sinop’a veda etti.

KASTAMONU GÖSTERİMLERİ BAŞLADI

Festival bugün son durağı Kastamonu’da seyirciyle buluşacak. İletişim Fakültesi Medya ve İrtibat Grubu’nun ev sahipliğinde Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek gösterimler, 14 Aralık’ta sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu