Haber

5 Yaşındaki İrem’in Sol Bacağı Kesildi: ‘Anneme Bir Şey Olmayacak’

Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Sarımazı Mahallesi’ndeki 4 katlı Tuna Apartmanı’nda sıkışan Bağrıçak ailesi enkaz altında kaldı. Enkazdan sadece anne Halime Bağrıçık ve 7 yaşındaki kızı İrem kurtarılabildi. Annenin sol kolu ve kızının sol bacağı kesildi. Felaketten 17 gün sonra Isparta’da annesiyle karşılaşan İrem’in söylediği ilk şey bacağının kesildiği oldu. Anne Halime Bağrıçık, öptüğü kızını “Peki anneme bir şey olmaz” diyerek teselli etmeye çalıştı.

Kahramanmaraş’ta ilk depreme yakalanan Halime Bağrıçık, Hatay’ın Belen ilçesine bağlı Sarımazı Mahallesi’ndeki 3 çocuğu ve babasıyla birlikte yaşadığı 4 katlı Tuna Apartmanı’nda enkaz altında kaldı.

Halime Bağrıçık 17. saatte kurtarılarak Mersin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Enkaz altında babası hayatını kaybeden Halime Bağrıçık’ın kızları İnci (5) ile 10 aylık Selma Parıltı ile 7 yaşındaki büyük kızı İrem 131’inci saatte enkazdan çıkarılarak götürüldü. hastaneye. Sol kolu kesilen Halime Bağrıçık, yoğun bakıma kaldırıldı. Kızı İrem’in de sol bacağı kesildi.

Tedavisi devam eden Halime Bağrıçık, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in eşi Şadiye Başdeğirmen tarafından ziyaret edildi. 2 çocuğunu ve babasını kaybeden Bağrıçık, Şadiye Başdeğirmen’den hayatta olan kızı İrem ile görüşmek istediğini söyledi. Adana’ya giden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gerekli yasal işlemleri tamamladıktan sonra kendi özel aracıyla İrem’i de alarak yola çıktı.

Halime Bağrıçık, “Ev bir anda üzerime çöktü. Kolum ve kızım İrem’in bacağı dolabın altında kaldı. Babam kızımın üzerine örtüldü ve öldü. “Beni çıkaramadan iki kızım daha öldü” dedi. Annesinin en sevdiği şekerden getiren İrem’in ilk söylediği bacağının kesildiği oldu. Anne Bağrı Açık, öptüğü kızını “Peki anneme bir şey olmaz” diyerek teselli etmeye çalıştı.

Depremin ardından 17 gün sonra annesine kavuşan ve artık kardeşlerinin ölümünden habersiz olan İrem’in annesinin yanında kalacağı ve kesilen bacağına protez konulması için tedaviye başlayacağı öğrenildi.

haber-iyidere.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu