Sağlık

Ara Tatil’de Çocuklarınızın Bağışıklık Sistemine Dikkat Edin

Uzmanlar Orta Tatilde Çocukların Bağışıklık Sistemine dikkat edilmesi ihtarında bulundu.Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzm. Dyt. İrem Aksoy, bahisle ilgili açıklama yaptı.

Eğer ki çocuğun okulda beslenmesi yetersiz yahut tam manasıyla sağlıklı değilse meskende denetimli bir formda sağlıklı beslenme tertibi rahatlıkla oluşturulabilir. Bu sayede çocuk, süreci gerçek kıymetlendiren ebeveynlerinin takviyesiyle daha sağlıklı ve nizamlı bir beslenme alışkanlığı edinebilir. Orta tatilini sıhhat ve beslenme manasında daha verimli hale getirmek, çocuklarınızın bağışıklığını desteklemek için bu yazıya bakabilirsiniz.

Vitaminler Hastalıkları Uzaklaştırıyor

Öncelikle unutulmamalıdır ki okul devrindeki çocuklar kıymetli bir büyüme ve gelişme sürecindedir. Münasebetiyle bu periyottaki çocukların güç harcamaları daha çok ve besin ögesi gereksinimleri daha değerlidir. Çocukların büyüme ve gelişmesine dayanak olmak için birtakım parametrelere dikkat etmek gerekir. Bilhassa uygun protein kaynaklarıyla beslenmelerini sağlamak, vitamin ve mineral ihtiyaçlarını eksiksiz olarak tamamlamak çocuklar için elzemdir.  Tıpkı vakitte kış mevsiminin getirebileceği sıhhat sıkıntılarına karşı çocukların bağışıklığını güçlü tutmakta yarar var. Bu durumda bağışıklık sistemine en çok katkıda bulunanlar listesinde birinci sırada antioksidan içeriği yüksek zerzevat ve meyveler yer alıyor. Öbür yandan bağışıklığa dayanak olarak hayati değer taşıyan vitamin ve minareller; A, C ve D vitaminleri ile çinko ve demir mineralleridir. Bunlara ek olarak B kümesi vitaminleri, E ve K vitamini, selenyum, magnezyum üzere başka mineraller de takviye olmaktadır. Bu vitamin ve mineralleri kâfi alamayan çocukların, bağışıklık işlevi bozularak enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı hassaslıkları artabilir. Vitamin ve minerallere ek olarak bağırsak mikrobiyatasını destekleyen besin bileşenleri ve öteki yararlı bileşikler de bağışıklık reaksiyonunu desteklemektedir.

Evinizde Olması Gereken Kimi Besinlere Göz Atıcak Olursak;

  • Renkli zerzevat ve meyveler,
  • Kaliteli protein kaynakları ve en değerlisi yumurta,
  • Besleyici pahası yüksek kuruyemişlerden badem, ceviz,
  • Bağırsak sıhhatine takviye olarak yoğurt, kefir örnek verilebilir.

 Valizinizde, Çantanızda Sağlıklı Yiyeceklere Yer Ayırın;

  • Taşıma kolaylığına nazaran taze yahut kuru meyveler,
  • Kefir yahut süt,
  • Kuruyemişler,
  • Multivitamin yahut mineral destekleri, probiyotikler.

Çocukların beslenme konusunda bilinçlendirilmesi, seçimlerini yanlışsız yapmaları açısından çok yarar sağlayacaktır. Başka yandan meskende sıhhatsiz atıştırmalıklar bulundurmak ya da dışarda istediği besinin ziyanlarını gözetmeden yalnızca onu keyifli etmek yahut bir nevi ödül niyetine verilen besinler çocuklarınıza yarardan çok ziyan verebilir. Bu tatil devrinde hem çocuklarınızla vakit geçirmek hem de çocuklarınızın beslenme konusunda bilinçlenmesine ve eğitilmelerine imkan sağlayabilirsiniz. En kolayından süt ve süt eserleri, tahıllar, et ve et eserleri, yağlı tohumlar, meyve ve sebzeler üzere besin kümelerinin her birinin beslenmelerinde olması gerektiğinden ve bunların istikrarlı bir halde alınmasının sağlıklı bir ömür sürmelerine katkı sağlayabileceğinden bahsedebilirsiniz. Ek olarak çocuklarınızla birlikte konutta sağlıklı tarifler yapabilir ve sağlıklı beslenmeyle ilgili yararlı kitaplara bakabilirsiniz.(BSHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu