Haber

Çin’de Şiddetli Yağışlar Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 16 Kişi Kayboldu

Çin’in Xi’an kentinde şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında 2 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de kayboldu.

Çin’in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletine bağlı Xi’an kentinde etkili olan şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarını da beraberinde getirdi. Luanzhen kasabasındaki toprak kaymasında 2 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de kayıplara karıştı. Kurtarma ekipleri bölgeye gelerek arama çalışmalarına başladı. Şiddetli yağış ve heyelan nedeniyle yollar, köprüler ve elektrik hatları da zarar gördü.

Hebei’de 29 ölüm

Ülkenin kuzeyindeki Hebei eyaletinde Dokusuri Tayfunu’nun yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 29’a yükseldi. Kayıp 16 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Ön tahminlere göre ildeki ekonomik kayıp 95,8 milyar yuan (13,2 milyar dolar) olup, ilin yeniden inşasının 2 yıl sürmesi bekleniyor. 3,9 milyon kişinin (eyalet nüfusunun yaklaşık yüzde 5’i) selden etkilendiği, 40 binden fazla evin kullanılamaz hale geldiği kaydedildi. Ayrıca 155.500 konut ile elektrik ve bağlantı hizmeti veren diğer tesisler de ağır hasar gördü.

Temmuz’da 142 ölüm

Çin Acil Durum İdaresi Bakanlığı’na göre, Temmuz ayında ülke genelinde meydana gelen sel ve toprak kaymalarında 142 kişi hayatını kaybetti. Resmi bilgilere göre başkent Pekin ve komşu Hebei eyaletinde 140 yılın en şiddetli yağışı geçen hafta görüldü. Her yaz yurdun bazı bölgelerinde şiddetli yağışlar ve seller görülürken, bazı bölgelerde şiddetli kuraklık yaşanıyor. – XIAN

haberguneysinir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu