Haber

Kocaeli’nin Afet Mutfağı hızla ilerliyor

Olası bir afet anında Marmara Bölgesi’ne hizmet vermek üzere Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Gıda Üretim Tesisi (Afet Mutfağı) hızla ilerliyor.

Kahramanmaraş’ta 10 ilde yıkıma neden olan depremin ardından afete hazır şehrin değeri bir kez daha görüldü. 1999 depreminden sonra yaralarını saran ve afete hazır bir şehir için çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Afet Mutfağı’nı (Gıda Üretim Tesisi) şehre kazandırıyor.

PİŞİRME, PAKETLEME VE SEVKİYAT

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Başiskele’de olası bir afet anında Marmara bölgesine hizmet verecek şekilde projelendirilen Afet Mutfağı (Gıda Üretim Tesisi Projesi) ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 19 Eylül’de temeli atılan Gıda Üretim Tesisi projesinde, grupların yoğun çalışmaları sonucu binanın betonarme imalatları tamamlandı. Gıda Üretim Tesisi duvar ve alçı üretimi devam etmektedir. 420 günde tamamlanması planlanan Gıda Üretim Tesisi’nde 5 bin 300 metrekare kapalı alana sahip bir üretim tesisi planlanıyor. Projede kuru ve soğuk hava depoları, gıda hazırlama, pişirme, paketleme ve nakliye bölümleri yer alacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu