Ekonomi

Spirit AeroSystems tahminleri erteledi, 737 MAX üretim hızına ilişkin ayrıntıları bekliyor

Spirit AeroSystems (SPR) en son üç aylık mali sonuçlarını Salı günü açıkladı ve hisse senedi fiyatında %2’den fazla artışa yol açtı. Ancak şirket, 737 MAX uçağının üretim oranlarının ne zaman artacağının tahmin edilememesi nedeniyle mali iddiaları yayınlamaktan kaçındı.

Şirket dördüncü çeyrekte hisse başına 0,48$ kazanç bildirdi; Bu rakam, finansal analistlerin hisse başına 0,40 dolar zarar öngördüğünden 0,88 dolar daha yüksekti. Çeyrek için bildirilen gelir, 1,74 milyar dolarlık beklenen beklentiyi aşarak 1,8 milyar dolar oldu.

Ancak şirket, “Federal Havacılık İdaresi’nin onayına ve Airbus ile devam eden fiyatlandırma görüşmelerinin sonucuna tabi olan 737 MAX uçağının üretim oranlarının artırılmasına ilişkin program hakkında daha fazla kesinlik elde edene kadar şu anda mali tahminler yayınlamayacağını” söyledi. “

Spirit’in mali tahminlerini erteleme kararı, Boeing tarafından yakın zamanda yapılan benzer bir açıklamayla aynı doğrultuda; zira her iki şirket de, 737 MAX 9 uçağındaki uçuş sırasında meydana gelen motor arızasının ardından daha fazla incelemeye tabi tutuluyor.

Spirit İcra Kurulu Lideri Pat Shanahan, şirket için en büyük önceliğin ürettiği ürünlerin kalitesi ve güvenliği olduğunu vurguladı.

“Geçtiğimiz ay boyunca sistem ve prosedürlerimizi güçlendirmeyi amaçlayan bir dizi önlemi uygulamak için müşterimizle yakın işbirliği içinde çalıştık. Bu, operasyonel performansımızın iyileşmesini hızlandırmak içindir” dedi.

Mali raporu değerlendiren analistler, ticari uçak teslimatlarındaki artış ile savunma, uzay ve satış sonrası hizmetlerden elde edilen gelirlerdeki büyüme nedeniyle şirketin gelirlerinin beklentileri aştığını gözlemledi.

Ayrıca SPR’nin Airbus ile fiyatlandırma görüşmelerini 2023 dördüncü çeyrek sonuçlarının yayınlanmasından önce tamamlamasının beklendiğini de belirttiler. Ancak uçuş güvenliği ve üretim sorunlarıyla ilgili endişeler nedeniyle dikkatlerin başka yerlere kayması muhtemel.

Analistler raporu “dağınık ama karlı” olarak nitelendirdi.

“Finansal sonuçlar dikkat çekici değildi, bu nedenle hisse senedinin performansı, yönetimin 2024’teki potansiyel pozitif nakit akışına ilişkin görüşmesine, 737 üretim süreçlerine ilişkin içgörülere ve Airbus ile yapılan görüşmelerden elde edilen her türlü yeni bilgiye bağlı olacak” dediler.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

askalehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu