İş

Uludağ Ekonomi Zirvesi devam ediyor

Sapanca’da bir otelde düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Genç Başarılar Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Yıldırım Çelebi moderatörlüğünde “Toplumsal Yatırım: Yeni Nesilleri Geleceğe Hazırlamak” oturumu gerçekleştirildi.

Oturumda bir konuşma yapan Aran, bankalarının yapısından bahsederek, kuruluş felsefelerinin bankalarına toplumsal faydayı bir misyona odaklama fırsatı verdiğini ve kendilerini bu konuda avantajlı gördüklerini söyledi.

Asıl hedeflerinin Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması olduğunu ve bankalarının bu başlık altında her konuda görülebileceğini belirten Ortan, bu nedenle bankalarının farklı alanlarda konumlandığını kaydetti.

Yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri, sponsorluklar ve diğer faaliyetlerden bahseden Aran, sürdürülebilir kalkınma hedefleri arasında eğitim, hukuk, ekonomi ve kurumsal yönetime ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’de finans sektörünün uzun yıllardır teknolojiye, bilime ve insan kaynağına yatırım yaptığını belirten Ortan, “Bu nedenle kesim verimlilik ve karlılık açısından fark yarattığı için güçlü bir branş. kesme gücü, bu tip projelere, özellikle sosyal fayda projelerine destek verebilen ve bu konuda öncü olabilen bir branştır.Sadece kazandığını paylaşarak değil, hangi branşları destekleyeceğini, hangi branşları destekleyeceğini de kritik bir şubedir. kredi politikaları ile desteklemeyeceği şubeler olup, bu konudaki duruşu ve ilkeleri aslında ülke kalkınmasını hızlandıracak veya yavaşlatacaktır.Nüfus ile kullanılabilecek bir şubedir.Bu açıdan değerli olduğunu düşünüyorum. dal ve değerli bir oyuncu.” dedi.

“Girişimci beyinlere ihtiyacımız var”

Sürdürülebilir kalkınma hedefleri arasında önemli bir başlığın istihdam sağlamak olduğunu belirten Aran, şöyle devam etti:

“Sıradan bir istihdam değil. İnsana yakışır bir iş. İnsana en yakışan meslek nedir diye sorarsanız girişimcilik derim. O da girişimcilik yani bizim anladığımız anlamda girişimcilik değil. bugün burada iki gün panele katılacak ve şirketini kurmuş ve bu noktaya getirmiş olanlar girişimci derken herkesi kastediyorum.insanoğluna en yakışan meslek girişimcilik ve onu kurmaktır.girişimciliğin ülkeye katkısı çok büyük ve ekonomi çünkü her zaman çözülmemiş bir sorunu çözmek zorundasınız, bir şeyler hayal etmek zorundasınız, bir fayda yaratmak zorundasınız. Hiçbir şey yapamıyorsanız, bir verimlilik benzetmesi yaratırsınız, yani yapamasanız bile. Yeni bir şey, işlerin daha iyi yapılmasını sağlarsınız.Daha verimli hale getirirsiniz.Maliyet avantajı sağlarsınız.İşte bu yüzden girişimcilere, o girişimci beyinlere, o sorulara, girişimcilerin uğraştığı sorunlara ihtiyacımız var.”

Genç girişimcilerin inançlı olduklarını ve çözmek istedikleri sorunlar olduğunu gözlemlediklerini ifade eden Aran, “İş Bankası olarak her yerde olmaya çalışıyoruz ve bu desteği sağlıyoruz. Nitekim bizleri çok mutlu eden geri dönüşler alıyoruz. .Girişimciler sayesinde girişimciler de girişimci dostu şirketler oluyor.” diye sorulduğunda İş Bankası’nın son iki yıldır bir ilk olduğunu söylüyor.Bunun en keyifli getirisi olduğunu düşünüyorum.” ifadeleri kullandı.

“Gençler küresel bir dünyaya doğdu”

Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca, gençlerden bahsetmenin her zaman değerli ve keyifli olduğunu söyledi.

Gençliğin her zaman var olan bir kavram olduğunu belirten Karaca, gençlerin çok önemli bir etkileşim içinde olduğunu kaydetti.

Gençlerin küresel bir dünyaya doğduklarına dikkat çeken Karaca, küresel düzeyde de taleplerinin farklılaştığını söyledi.

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, yaptıkları iş ve hizmetlerle toplumun her kesimine dokunma şansı bulduklarını ve bunu yetkinlik için kullanmayı hedeflediklerini vurguladı.

İyilik hareketlerini dijital toplum, içerme ve çevre olmak üzere üç temel üzerine kurduklarını anlatan Aksoy, bunların ortasında gençlerin değerli bir paya sahip olduğunu söyledi.

Uluslararası rekabette yeni nesli desteklemek için yürüttükleri faaliyetlere de değinen Aksoy, başlattıkları proje ile yeni mezun olmuş veya en fazla bir yıllık deneyime sahip gençleri istihdam ettiklerini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu