Haber

Alaşehir’de deve güreşlerine büyük ilgi

Alaşehir Belediyesi ve ilçedeki iş insanlarının desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen deve güreşlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Parkı alanında gerçekleştirilen güreş müsabakası, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Alaşehir Belediyesi ile Alaşehirli iş insanları Ali Gelin, Mehmet Yeşilyurt ve Kenan Aslanol’un düzenlediği etkinlikte, farklı illerden getirilen 110 deve kıyasıya güreşti. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte vatandaşlar, güreş müsabakalarını izleyerek piknik yaptı. Güreşlerin sonunda develerde dereceye girenlere kupaları verildi. Güreş Ağası Mehmet Doğan, Çet kültürünü yaşatmak ve deve güreşlerinin gelecek nesillere taşınmasına destek olmak amacıyla 50 bin TL katkıda bulunduğunu söyledi.

Deve sahiplerine kupalarını takdim eden Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, “Bu bizim ata kültürümüz. Spor İnşallah bundan sonra da yaşatacağız. Doğaya, insana ve çevreye saygılı bir yaklaşımımız var. Biz bu canların kıymetini biliyoruz. Develerin yaralanmaması için ağız bağları vardır. Şimdiye kadar hiçbir devemiz zarar görmeden şenliklerimizi gerçekleştirdik. Bu kültürü yaşatmak istiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu