Haber

Beşyol Metrobüs Durağı ve Üst Geçit Yenileme Çalışmaları Mart Ayına Kadar Devam Edecek

Küçükçekmece E-5 üzerinde trafik sıkışıklığına neden olan Beşyol metrobüs durağı ve üst geçidinin yenileme çalışmaları mart ayına kadar devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Küçükçekmece’deki Beşyol metrobüs durağı ve üst geçidinin yenileme çalışmaları sürüyor. Trafik sıkışıklığına neden olan çalışmaların mart ayı ortasına kadar süreceği öğrenildi. Çalışmayla birlikte mevcut üst geçidin kaldırılarak yerine yenisinin yapılacağı, metrobüs durağının genişletileceği ve her iki tarafa engelli asansörü konulacağı belirtildi.

Çalışma sırasında metrobüs güzergahına yerleştirilen ve tartışmalara neden olan köprü direklerinin akıbeti belli oldu. Çalışma kapsamında mevcut metrobüs güzergahının genişletileceği, söz konusu köprü ayağının peron alanında olacağı, dolayısıyla E-5 ve yan yolunun kuzeye doğru bir şerit kaydırılacağı ortaya çıktı. Yeni metrobüs platformunun mart ayı ortasında hizmet vermeye başlayacağı kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Beşyol metrobüs durağı ve üst geçit çalışmaları sırasında metrobüs yoluna yerleştirilen görüntü doğrudan tepki çekerken, sosyal medyada paylaşılan görüntü çok sayıda yorum aldı. Tepkilerin ardından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, projenin tamamlanmasıyla birlikte bu ayağın peron alanında kalacağını ve metrobüs yolunun bir şeridinin kuzeye kaydırılacağını söyledi.

Vatandaşlar çalışmaların geç başladığını belirterek tepki gösterdi

Köprünün ayağının yol ortasına konulmasına tepki gösteren Öztürk Çakır, “O ayağını tamamlandıktan sonra yerine koyacağız. Bakalım o ayağı nereye koyacaksınız. ‘Köprüyü yıkacağım’ demeniz yeterli. aldatıyor. Yenisini yapacaklarını söylüyor. Yolun ortasında merhum AK Partili Belediye Başkanı Kadir Topbaş bu metrobüsü yaparken halk isyan ediyordu. Şimdi İstanbul’da iki metrobüs güzergahına ihtiyaç var. Nasıl olacak? Kar yağdığında normal trafik güzergahı mı? Geliş ve gidiş güzergahı çakışıyor. Kaza olsa, karda kayarak çarpsa metrobüse ne olacak? Bunları hangi lider yaptı? “Mühendisleri nerede eğitildi?” ? Böyle bir şey var mı?” dedi.

Nadir Gür isimli vatandaş, “Geç kalmış bir çalışma, çok önceden yapılması gerekiyordu. Aslında burada üniversite var. Çok kalabalık oluyor. Yaya yolu kapanıyor. Geç oldu.”

Emine Ayhan, “Sökülüp yıkılmadan önce kuyruğun büyüklüğü belli değildi. 2 kilometre mi, 3 kilometre mi dersiniz? Yapalım çünkü seçim yaklaşıyor. Bitirsinler, seçime kadar bizden oy alsınlar” dedi. seçim.”

Yılmaz isimli vatandaş ise, “Bir süredir yapılmıyor. İzdiham yaşanıyor. Burası başladı ama geç başladı. Okul tatil edildiğinde ya da su baskını olduğunda izdiham oluyor. Yapacaklar” dedi. Madem yazın yapacaklar böyle bir şey yapın, üniversite kapanınca yapacaklar, kışın da bitirecekler.” – İSTANBUL

haberserik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu